Over dit steunpunt

Heb je vragen over passend onderwijs, wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je terecht bij de school van jouw kind of bij ouder- en jeugdsteunpunt 30 06. Ieder samenwerkingsverband heeft een ouder- en jeugdsteunpunt. Het is er om jou als ouder en jeugdige te helpen en werkt onafhankelijk. Het steunpunt neemt geen taken over van het samenwerkingsverband of de scholen.

Over ons

Dit doet het ouder- en jeugdsteunpunt

  • Informeren
  • Steunen
  • Signaleren
Informeren

Informeren

Bij het steunpunt vind je informatie over passend onderwijs die toegankelijk, leesbaar en begrijpelijk is. De informatie bestaat vooral uit veelgestelde vragen van ouders en leerlingen en antwoorden op die vragen, voor zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Deze informatie is door het ministerie opgesteld. Die informatie hebben we aangevuld met informatie over hoe het in onze regio werkt. 

Steunen

Als ouder en jeugdige moet je veilig je vragen kunnen stellen en ergens terecht kunnen voor advies. Daarvoor kun je terecht bij dit ouder- en jeugdsteunpunt. 

Signaleren

Signaleren

Het steunpunt signaleert wat er in onze regio beter kan als het om passend onderwijs gaat. Dat vertelt het steunpunt aan het samenwerkingsverband. Met de reacties van ouders en jeugdigen willen we het steunpunt verbeteren. En zo weten we ook beter wat er leeft en wat er nodig is.

Over deze website

Over deze website

Op dit moment is de website vooral bedoeld om te informeren. De komende tijd praten we verder met ouders en jeugdigen. Zo weten we waar zij behoefte aan hebben. En wat we kunnen doen om de taak ‘steunen’ goed uit te voeren. Heb je hiervoor een tip? Deel deze dan via het contactformulier.